Aquesta elaboració situada bàsicament a la zona de muntanya, sobretot l'alt Urgell i la Cerdanya, consistia en un aprofitament d'un pernil que no s'havia assecat bé.
Nosaltres recomanem posar primer a la paella la mel perquè es fongui, anant molt en compte que no es cremi, i després el vinagre. Una altra observació és que també es pot fer amb carn de porc fresca com ara la peça del coll feta a talls. I per últim, que aquesta elaboració té una arrel medieval catalana ja que la majoria de receptes d'aquesta època s'acaben dient "midli dolçor e agror". En aquells temps els catalans i els xinesos no es coneixien gaire i, per tant, creiem que és una coincidència culinària.
Nosaltres recomanem posar primer a la paella la mel perquè es fongui, anant molt en compte que no es cremi, i després el vinagre. Una altra observació és que també es pot fer amb carn de porc fresca com ara la peça del coll feta a talls. I per últim, que aquesta elaboració té una arrel medieval catalana ja que la majoria de receptes d'aquesta època s'acaben dient "midli dolçor e agror". En aquells temps els catalans i els xinesos no es coneixien gaire i, per tant, creiem que és una coincidència culinària.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada